Homepage » Angela Ciampagna » Angela Ciampagna – Vita, Morte e Miracoli
De vita collection

Angela Ciampagna – Vita, Morte e Miracoli

Sinopsis: Vraji artizanale

Despre Angela Ciampagna:

Suntem oameni mândri, cu mentalitate de artizani. Nobili prin moștenire, educați intru creştinism, dar în acelaşi timp cu ascendență păgână. Slăvim focul Inimii Sfinte, flăcările îmblânzite din şemineu, precum şi pe cele ce dansează sălbatic în văpaie, în mijlocul pădurilor. Trăim în mijlocul rugăciunilor, ritualurilor ancestrale, misticismuli monastic şi al superstiţiilor cotidiene rurale.”

Sursa: peachycinnamon

*Despre filozofia brandului:
„Sufletul productiv” al mărcii este ascuns într-un atelier artizanal, situat într-un mic sat italian, împrăştiat pe coline abrupte. Parfumurile sunt fabricate în urma unei cercetări detaliate şi intense, dar sunt realizate cu o mentalitate profund artistică și creativă. Scopul este crearea de esenţe cu valoare absolută, în care exista o legătură neîntreruptă între cercetare ştiinţifică, practici artizanale și selecția exactă a materiilor prime.

Colecția a fost adusă la viață într-un mic atelier de familie situat în centrul Italiei; această locație este chiar nucleul care definește colecția. Fundalul este reprezentat de relația strânsă cu magia cotidiană, cu rutina de zi cu zi si ritmul vieţii rurale, cu aromele naturii, interconectivitatea profunda a lucrurilor din jur, cu latura autentică şi tradiţională. Toate aceste elemente formează un tot contrastant ce stă la baza colecţiei: tradiţia, sfinţenia, pasiunile şi moştenirile sunt urmărite şi filtrate îndeaproape prin ochi păgâni, pentru a le surprinde şi extrage adevărata esenţă.
Exista un fir comun ce leagă întreaga colecţie – un ingredient nostalgic, familiar şi uşor recognoscibil –poate ecourile stratificate ale pădurilor cu copaci ce supura răşini, lemne şi acorduri ce evocă mucegaiul, îmbinate cu flori maiestuoase şi poţiuni pe bază de plante, toate declinate şi interpretate în rit vechi, scoţând la lumină o întunecată şi profundă baza.

colectie
Sursa: site oficial

*Parfumerie artizanala de lux:

Întregul proces de producţie are loc în laboratoarele artizanale de parfumerie Label, situate în centrul Italiei, de la dezvoltarea reţetetarelor până la manfacturarea etichetelor individuale, sau finisarea manuală a  capacelor. Fiecare parfum este inscripţionat cu un număr unic, excelenţa fiecărui batch fiind garantată de către autoare prin întregul proces de producţie artizanal, aproape „hand-made”.

Santa Maria Assunta
Sursa: Santa Maria Assunta, wikipedia

Trandafirul gotic ce decoreaza capacele este o reinterpretare a ferestrei cu vitraliu al catedralei centrale din AtriSanta Maria Assunta.

(*traducere din italiana & adaptare proprie de pe situl oficial) 

DE VITA COLLECTION – Vita Morte e Miracoli  

De vita collection
Sursa: De vita collection, site oficial

Un adevărat studiu etnografic olfactiv, amintindu-mi de cărţile scrise de Simion Florea Marin, punctând în elaborate construcţii efemere cele 3 momente definitorii ale unei vieţi: naşterea, nunta şi înmormântarea:

Laetitia: Floral acvatic Note vârf: note de apă şi ciclama; mijloc: pepene şi pepene roşu; bază: mosc şi maltol
Naşterea – “a te naşte în fiecare minut”. Conceput ca o “apa parfumata” destinata copiilor, nu conţine alcool, miroase timid, curat, a început de vară, a fructe zemoase şi proaspete. O cameră ce păstrează fantoma olfactivă a copilului ce ne priveşte din oglindă. Mobilă rustică, pereţi pastel, aşternuturi reci şi perdele ce flutură, deschidu-se către mare. Cu mainile sub cap, cautand forme, animale si sensuri in norii de pe cer, cu sira spinarii lipita de pamant si ochii lacrimand de la atât de mult albastru imponderabil,  suspendat in timp, nemuritor si nesfarşit ca o vacanţa de vara eterna. O umbra de nostalgie traverseaza parfumul, ca un fuior de umbra ce acoperă – pret de o clipire – soarele.

© Agnieszka Maruszczyk
Foto: Agnieszka Maruszczyk

Miracula Floral verde Note vârf: lămâie siciliană, ciclama şi acorduri verzi; mijloc: tuberoza, ambretta (nalbă de mosc) şi ambră; bază: vanilie, mosc şi lemne exotice. “O picătură de umanitate” – Este un descântec de iubire, de apă neîncepută, proaspătă şi verde, acreala de  lamaită, cunună de nuntă cu flori împletite în rădăcini uscate, dulceaţa vanilată de cocă bună, de cozonac pus la dospit. Miroase a casă, a tihnă, a carne tânară, framantată cu maini nervoase, a iubire statornică, a promisiune, a rânduială, în oglindă şi revers, masculin şi feminin, şerpii buni ai casei îşi înghit coada în timp ce un soare naiv desenează un semicerc perfect peste roata lumii.
Foc, focuşorul meu,/Eu te-oi invali, tu nu te invali/Eu voi dormi, tu nu dormi/Eu voi somna, tu nu somna/Eu voi visa, tu nu visa,/Să te faci laur, balaur,/Cu solzii deaur,/Să te duci la ursitorul meu,/Să-l impungi, să-l străpungi,/Şi să mi-l aduci”  Simion Florea Marin  “Nunta la romani” (Ca o paranteză dezamagită,  fix aşa mi-aş fi dorit să miroase IA – Essence de roumanie de la Elysee)

arta naiva
arta naiva

Materia Balsamic lemnos Note vârf: note lemnoase şi răşină; mijloc: labdanum, mosc şi note metalice; bază: lemn de santal şi paciuli

“Alla Terra” O tăcere grea ca un priveghi, miros dulceag de sicriu de lemn tânăr, neuscat, seva încă luptându-se să iasă la suprafaţă, supurând arome dulcege de răşini spre ultimele frânturi de lumină. Fum de cădelniţa, pasi înfundaţi pe covoare aspre, lumini filtrate, praf suspendat în aer, un Ouroboros obosit şi bătrân, scoţându-şi piele după piele după piele, că o păpuşă rusească.

sorin onisor
Sorin Onisor – Generatii

Negru lapte al zorilor noaptea te bem
la amiază te bem dimineaţa şi seara
te bem şi te bem
în casă stă un bărbat cu părul tău auriu Margareta
părul tău de cenuşi Sulamita cu şerpii se joacă.”
Paul Celan – Fuga mortii

Ca o concluzie personală: îmi place foarte mult toată zona de art-direction a brandului, sticlele, etichetele, sculpturile, tot aerul de fantasy post-gotic, de alchimie rurală, de amestec de sacru şi profan. Sunt parfumuri – stare,  cu un feeling de “hand-made”artizanal high-end. Proiecţie redusă, performante medii (pe pielea mea in jur de 3 -4 ore) dar justificate prin ingredientele naturale. Seria de faţă este coerentă, închegată şi spune o poveste cu început, “miez” şi final (pe care poţi apăsa replay, când doreşti, cu un puf).

Like:

2 thoughts on “Angela Ciampagna – Vita, Morte e Miracoli”

  1. Pingback: Hendley Perfumes Hendley Perfumes Line overview- Perfumes Lilith & Eva

  2. Pingback: UER MIUER MI - PERFUME REVIEW Lilith & Eva

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *